Grillade lammracks med rosmarin

Gör så här

  • Snitta fettkappan på lammracksen med en liten kniv i ett rutmönster.
  • Skala och hacka vitlöksklyftorna.
  • Riv det yttersta skalet av citronerna.
  • Plocka av rosmarinbladen från kvisten och grovhacka dem och blanda samman allt med chiliflakes och mortlade fänkålsfrön.
  • Rör ner olivolja och salt.
  • Gnid in lammracksen med marinaden.

 

  • Grilla köttsidan först på direkt värme tills den fått fin färg. Flytta sedan över köttet till indirekt värme.
  • Pensla med marinaden under grillningen.

 

  • Lammet är klart när det är rosastekt och innertemperaturen är 58-60˚C.

Krydda köttet med svartpeppar från kvarnen och låt köttet vila ca 5 minuter innan det skärs upp mellan revbenen.

Ingredienser

  • 2 lammracks (à ca 400 g)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 citroner
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 3 msk olivolja Gärna Citron oliv olja
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar eller citronpeppar istället för citroner
Etiketter:,